• admin

National Press Club

Bijgewerkt: 9 mrt 2020

Historische persclub in Washington DC opent deuren voor IGC-leden

De National Press Club (NPC) is een professionele en sociale club voor werkende journalisten en communicatieprofessionals die al meer dan een eeuw een instelling in Washington is. Opgericht in 1908 als onderkomen voor verslaggevers in de hoofdstad van het land om te ontspannen, te genieten van een drankje en een kaartje te leggen, heeft de NPC zich ontwikkeld tot 's werelds toonaangevende beroepsorganisatie voor journalisten. De club is gevestigd in de prestigieuze National Press Building op steenworp afstand van het Witte Huis.

Pleitbezorgers van Het Vrije Woord Het National Press Club Journalism Institute, de non-profit tak van de National Press Club, leidt communicatieprofessionals op in een thans snel veranderende mediaomgeving, biedt beurzen aan de volgende generatie journalisten, erkent excellentie in journalistiek en bevordert een vrije pers. De organisatie beheert de jaarlijkse Freedom of the Press Award, die twee ontvangers eert, een buitenlandse en een binnenlandse, die de 'principes van persvrijheid en open overheid' hebben aangetoond.


Samenwerking met Pers Tafel

Binnenkort brengt Sanne Offringa als lid van de commissie een bezoek aan Washington alwaar de samenwerking officieel zal worden bekrachtigd. -wordt vervolgd-

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now