• admin

De robo-reporter is al hier

Bijgewerkt: 24 jan 2020

Trenddebat - Hoe kunstmatige intelligentie de nieuwsredacties verovert

Jan-Maarten Slagter, Natali Helberger, Jasper Bunskoek

Vrijdag, 6 maart 2020

18.00 Ontvangst in de bar

19.00 Trenddebat en rondetafelgesprek

20.15 Gezamenlijk diner


We gaan op zoek naar antwoorden op de twee centrale vragen::

  • Welk algoritme bepaalt welk nieuws ik lees?

  • Wat gaat dit betekenen voor de betrouwbaarheid van ons nieuws?

De avond wordt ingeleid door een tweetal vertegenwoordigers uit de wetenschap en de mediasector.


Natali Helberger

Natali Helberger is hoogleraar UvA en directielid van het Instituut voor Informatierecht en lid van de KNAW. Zij doet onder andere onderzoek naar filterbubbels, smart-tv's, gepersonaliseerd nieuws en privacybescherming. Ze bestudeert de juridische en politieke problemen die ontstaan in onze digitale samenleving. Helberger draagt niet alleen bij aan het debat, maar helpt ook bij het opstellen van wet- en regelgeving. Ze adviseerde de Europese Unie over de nieuwe privacywet (de AVG) en overlegt regelmatig met de Autoriteit Consument en Markt en het Commissariaat voor de Media.


Jasper Bunskoek

Jasper is datajournalist en werkzaam op de onderzoeksredactie van RTL Nieuws en verantwoordelijk voor het idee en de ontwikkeling van ADAM (de Automatische Data Artikel Machine). Deze nieuws en redactierobot bekijkt data die aan hem wordt gevoerd en speurt aan de hand van regels en opdrachten die de redactie hem geeft zelf naar nieuws. En publiceert dat. RTL loopt daarmee voorop in Nederland.


Jan-Maarten Slagter

Jan-Maarten is mede-oprichter van de Pers Tafel en treedt op als moderator. Hij verdiende zijn sporen in de journalistiek bij Het Financieele Dagblad, waar hij van 2004 tot 2007 correspondent te Londen was. Sins 2008 schrijft hij een column in De Financiele Telegraaf. Velen kennen hem als voormalig directeur van de Vereniging van Effectenbezitters (VEB). Sinds 2007 is hij CEO van IBFD, een internationaal kenniscentrum op het gebied van belastingexpertise.


Inschrijven >>

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now