• admin

Vrijdag 7 juni: Toekomst van 'het nieuws'

Bijgewerkt: 24 jan 2020

in gesprek met hoofdredacteuren Jan Bonjer en Philippe Remarque

Philippe Remarque, hoofdredacteur De Volkskrant | Jan Bonjer, hoofdredacteur Het Financiele Dagblad

Nooit eerder konden burgers kennisnemen van zo'n enorme overvloed aan nieuws als in de huidige tijd. Ongekende verschuivingen op politiek en maatschappelijk vlak, een groeiende stroom aan wetenschappelijke ontdekkingen en innovatieve toepassingen. Risico's en kansen wisselen elkaar af in een razend tempo, maar feit en fictie lijken ook steeds vaker door elkaar te lopen. Het nieuws was nimmer zo talrijk en turbulent. Maar de nieuwssector zelf staat sinds een aantal jaren ook voor grote uitdagingen. Dus geven wij in deze eerste bijeenkomst graag het woord aan de nieuwsmakers.

7 juni 2019 | Debuut Pers Tafel

In deze eerste bijeenkomst van de Pers Tafel vragen wij aandacht voor de toekomst van onze kwaliteitspers als vertrouwd brenger van objectief nieuws en zoeken wij naar antwoord op vragen als: Is er straks nog ruimte voor objectieve verslaggeving? Hoe gaan directies en hoofdredacties van gerespecteerde media zelf om met ingrijpende veranderingen zoals de doorbraak van sociale media? Bestaat de krant straks nog wel en zo ja, in welke vorm?

De hoofdredacteuren van Nederlands meest gerespecteerde dagbladen, De Volkskrant en Het Financiele Dagblad gaan onder leiding van Michiel Bicker Caarten met elkaar en het publiek in gesprek over de staat en de toekomst van onze nieuwsvoorziening.


Programma: 17.00 Borrel/ontvangst 18.00 Welkom en introductie 18.05 Discussie 19.15 Diner à € 25,50 inclusief een drankje en koffie of thee:

  • antipasti & saladebuffet

  • tagliatelle met zalm, tuinbonen, doperwtjes, peultjes en room

Dit evenement staat open voor leden en hun introducés. Maximaal 10 introducés per Clublid kunnen ingeschreven worden. Aanmelden kan hier >>

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now